Over Ocker Repelaer van Driel

Als communicatie-adviseur combineer ik 25 jaar praktijkervaring in organisatiecommunicatie met een levenslange passie voor muziek in alle soorten en maten. In mijn workshops, advies en coaching gebruik ik de (metaforische) taal en boodschap van muziek om zaken helder te krijgen en van de juiste toon te voorzien. Werkend vanuit mijn bedrijf AcCompany in Communication (2012) verbind ik mijn kennis en belangstelling in communicatieve processen van mensen en organisaties met mijn wens om te verhelderen en richting te geven.

Na de HEAO Communicatie verdiepte ik mij aan de Erasmus Universiteit in de ins en outs van Corporate Communicatie. Ook volgde ik meerdaagse cursussen en trainingen bij onder meer NIMA (NIMA-B), ITIP (doorgaande procesgroep), Rino (Oplossingsgericht Coachen), IEP (NLP) en Van Ede & Partners (Ondernemen met talenten).

Ik werkte achtereenvolgens bij NS, Van Rossum & Partners, VB (vanaf 1996 Deloitte) en Havenbedrijf Rotterdam NV (14 jaar, tot oktober 2010), op strategie en uitvoering van corporate en marketingcommunicatie, advertising, sponsoring en PR. 

Privé.

Tot mijn 8e jaar hoorde ik in Bombay, India, vreemde en ‘andere’ muziek uit alle hoeken en gaten. Ik liftte tienduizend en 1 kilometer door Europa, Noord Amerika, Australië en het Caraïbisch gebied, en hoorde 101 muziekstijlen. De ritmes op de djembe’s in Afrika en van de Touaregs die ik kreeg voorgespeeld waren voor mij nieuw en ritmisch onnavolgbaar. Zoiets als Dave Weckl, en dan met African touch.

Ik ben (slag)gitarist en zing background vocals in coverbands en zangtrio’s (het liefst Crosby, Stills & Nash); ook speel ik graag folk- en bluegrassmuziek. Ik luister naar klassiek, wereldmuziek, new age, oude muziek, doo wop, hip hop. Ja, waar niet naar? Naar alles wat raakt!

Over mijn drie kinderen (13, 11 en 9) en communicatie & opvoeding gesproken… Een prachtige en van tijd tot tijd confronterende spiegel voor je persoonlijke communicatie!