Externe Communicatie Team en Organisatie

AcCompany in Communication biedt teams en organisaties communicatie-advies en workshops over externe communicatie. Hoe denk je over te komen? Klopt dat met het beeld dat je van jezelf hebt? Hoe kom je daadwerkelijk over, en hoe wil je  overkomen? Communicatie-advies, in de vorm van een workshop of een adviestraject, volgt vier concrete stappen: inventariseren, analyseren, kiezen en oefenen / implementeren. Daarna kan ik – ook als interim- op strategisch en/of uitvoerend niveau adviseren ten aanzien van de inzet en timing van boodschap, middelen en budget. TeamScanCommunicatie en OrganisatieScanCommunicatie zijn  maatwerk. In een oriënterend gesprek vinden wij de juiste toon.

Team

  • Hoe komt je team in jouw organisatie over?
  • Wordt je team voldoende gehoord?
  • Hoe wil het team klinken?

Tijdens de op maat gesneden Incompany workshop ‘TeamScanCommunicatie’ vind je antwoorden op dergelijke vragen. We gebruiken daarbij muziek van je eigen keuze om de juiste toon te vinden. Muziek laat helder klinken wat speelt. Verrassend, lichtvoetig én effectief.

Organisatie

  •  Hoe beluister jij je organisatie?
  • En hoe denken je collega’s dat de organisatie klinkt?
  • Is er overeenstemming over hoe je organisatie wil overkomen?
  • ….. en hoe komt je organisatie daadwerkelijk over?

Lastige vragen om antwoord op te vinden en te geven? In de workshop ‘OrganisatieScan Communicatie’ gebruik ik de (metaforische) taal van muziek om hier verhelderend licht op te werpen. Bijvoorbeeld als start van een extern communicatietraject, of bij een heisessie of retraite. De insteek via muziek is verrassend, speels én effectief. Gezamenlijk gaan we op zoek naar de grondtoon, de toonkleur en afwijkende geluiden. Harmonie en dissonanten worden duidelijk, en gewenste communicatie krijgt de juiste toon en uitvoering.

Lees hier een ervaring van een deelnemer.“Ocker heeft een fantastische en vooral inspirerende avond verzorgd (..). Door een muzikale communicatiescan leerden we elkaar (nog) beter kennen. We hebben veel plezier gehad en kwamen ook tot hele verrassende inzichten ten aanzien van zelfbeeld, wensbeeld en imago van onze organisatie!”