Persoonlijke Communicatie

Je persoonlijke communicatie, met jezelf en in relatie tot anderen, speelt een belangrijke rol bij alles wat je doet. Wanneer binnen- en buitenkant met elkaar kloppen, is er congruentie. Je voelt daarbij harmonie en ontspanning. Als vanzelf volgt daaruit authentieke en dus krachtige, effectieve communicatie. Zo ontstaat overtuigingskracht. Als je voelt dat je op dit vlak aan verandering toe bent, zijn inzicht en bewustwording door reflectie cruciaal. Maar hoe doe je dat? En waar begin je?

Het antwoord is: bij jezelf. Ik kan je daarbij begeleiden. Wij gebruiken jouw eigen muziek als gids om onder meer zelfbeeld, wensbeeld en imago te verhelderen. Je kunt kiezen voor individuele begeleiding of voor het volgen van een workshop ‘Mijn CommunicatieScan’ .

 

“De reflectie levert mij momenteel goede input. Ik ben vrijer in mijn besluiten en kan meer mezelf zijn.  Dit uit ik ook meer, kom dus ook overtuigender over en krijg meer voor elkaar. Jouw koppelingen met de verschillende beelden helpen hierbij en de muziek maakte het persoonlijk”.

 

Workshop ‘Mijn CommunicatieScan’
Locatie en datum: kijk  bij Agenda

* Onder meer bij diverse vestigingen van Van Ede & Partners (voor clienten en oud-clienten)

Tijdens de workshop ‘Mijn Communicatie Scan’ neem je je persoonlijke communicatie onder de loep. We maken gebruik van muziek om zaken helder te krijgen en communicatie van de juiste toon te voorzien. Muzikaliteit of het bespelen van een instrument is geen vereiste.
Tijdens deze workshop zet je vier concrete stappen: Inventariseren, Analyseren, Kiezen en Oefenen. Je geeft antwoorden op de volgende vragen:

Hoe hoor ik mijzelf?
Hoe denk ik gehoord te worden?
Hoe wil ik gehoord worden?
Hoe word ik gehoord?

Je ontdekt waar harmonie is en waar dissonanten klinken. Je kiest zelf wat je in je communicatie wilt veranderen. Dat ga je oefenen. Muziek is de poortwachter van de ziel. Daarom komen we tijdens deze workshop snel tot de kern. Als voorbereiding kun je alvast nadenken over de vragen ‘Welk instrument ben ik?’ en ‘Wat is mijn favoriete muzieknummer en waarom?’

Wil je leren wat muziek je kan leren? Schrijf je dan nu in!
Lees hier enkele reacties van deelnemers aan eerdere workshops.

  • “Inspirerend en verhelderend t.a.v. kennis over mijn manier van communiceren en hoe dat overkomt bij anderen, hoe zij mij horen en hoe ik gehoord wil worden. Essentieel voor mijn toekomst!”
  • “Geleerd over samenhang en waar je aan de knoppen kunt draaien.”
  • “Goede sfeer, veilig en licht. Dank!”

 

Individuele begeleiding

Als je op individuele basis wilt reflecteren op je persoonlijke communicatie, kun je kiezen voor individuele begeleiding. Dit traject is in principe kortdurend. Niet het probleem, maar de oplossing staat centraal. Je eigen muziek is gids en verheldert op weg naar antwoorden op vragen en wensen voor verandering.

Tijdens de individuele begeleiding werken we met dezelfde stappen en vragen als tijdens de Workshop ‘Mijn CommunicatieScan’. Uiteraard is er tijdens individuele begeleiding meer ruimte om dieper op die vragen in te gaan.

Gezamenlijk zoeken we naar oplossingen. Onderwerpen die de revue kunnen passeren: overtuigingskracht, congruentie, (on)zekerheid, zelfbewuste houding, goed overkomen, stemvorming en belemmerende overtuigingen. Als je eerst wilt ervaren hoe muziek als gids kan werken, schrijf  je dan in voor de workshop ‘Mijn CommunicatieScan’.