subscribe: Posts | Comments

Workshop ‘Mijn CommunicatieScan’

Individueel: Workshop ‘Mijn CommunicatieScan’                  

Reflectie en verandering in 4 stappen, met je muziek als gids

Je hebt de wens om een nieuwe koers uit te zetten.  Je persoonlijke communicatie, met jezelf en in relatie tot anderen, speelt een belangrijke rol, ook bij sollicitaties. De kunst is dicht bij jezelf te blijven. In harmonie is er ontspanning, is er congruentie. Is er authentieke en dus krachtige, effectieve communicatie, is er overtuigingskracht!

Inzicht en bewustwording door reflectie is een randvoorwaarde als je voelt dat je een verandering wilt in je persoonlijke communicatie. Maar hoe doe je dat? En waar begin je? De workshop ‘Mijn Communicatie Scan’ brengt verheldering. Hierin breng ik twee liefdes samen: 25 jaar ervaring in bedrijfs-  en persoonscommunicatie én een levenslange actieve en passieve liefde voor muziek in alle soorten en maten.  Reflectie gedijt het best in rust, natuur, schoonheid, MUZIEK!

Programma

Met ‘Mijn Communicatie Scan’ zet je vier concrete stappen: Inventariseren, Analyseren, Kiezen en Oefenen. Je geeft antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe hoor ik mijzelf? (zelfbeeld)
  • Hoe denk ik gehoord te worden? (spiegelbeeld)
  • Hoe wil ik gehoord worden? (wensbeeld)
  • Hoe word ik gehoord? (imago)

Je maakt hierbij gebruik van de rijke metaforische taal van je eigen muziek. Je ontdekt waar harmonie is en waar dissonanten klinken. Je kiest zelf wat je in je communicatie wilt veranderen. Dat ga je oefenen.

Toelichting
De workshop ‘Mijn Communicatie Scan’ geeft communicatieve verdieping. Muzikaliteit of het bespelen van een instrument is geen vereiste. Omdat muziek de poortwachter is van de ziel komen we snel tot de kern. Als voorbereiding kun je alvast nadenken over bovenstaande 4 vragen én de vragen ‘Welk instrument ben ik?’ en ‘Wat is mijn favoriete muzieknummer en waarom’?  Wil je leren wat muziek je kan leren, bel of mail. Of kijk op de agenda.

 

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top